Annettes kikärtsgazpacho med getost- och spenatfyllt bröd
Brödet, fyllt med getost och spenat, blev fint och jag kommer att göra det igen, kanske som utflyktsmat. Jag gjorde en vanlig pizzadeg på 4 dl dinkelsikt, en fjärdedels jästpaket, 1,5 dl ljummet vatten, 1 msk olja och lite salt. Jag la pinjenötter på brödet för det hade jag hemma. Om jag hade haft russin hade jag nog blandat det i spenatfräset också; då hade fyllningen blivit ganska lik "spenat med russin och pinjenötter". Mina barn petade ut spenaten på bordet och kastade brödet på golvet så de fick vanligt tråkbröd, kokt ägg och cocktailtomater till middag i stället. Så kan det gå.
Förövrigt så finns det saker i mitt liv som går rent åt helvete. Jag kan inte skriva just vad det handlar om. Det är nåt terapeutiskt över att skriva över huvud taget och jag utnyttjar min fantastiska bloggrätt att skriva A, men inte B.
4 Comments:
Otacksamma ungar. Jag har den sorten också - det gäller att alltid ha något gångbart på lut, för att slippa barnanpassa all mat.
Kul att du gillade brödet och soppan!
Ja, jag gillade verkligen både brödet och soppan, Annette! Tack för att du delade mej dej.
Min son åt allt förr, men nu är han skeptisk mot det mesta. Jag erbjuder alltid barnen samma mat som vi vuxna äter, men sen är det smart att ha nåt säkert kort hemma. Ibland gillar sonen inte spenat, en annan gång tycker han att det är jättegott. Jag försöker att inte komma ihåg så noga för att undvika att ha förutfattade meningar.
kikärtsgazpacho låter alldeles för spännande för att låta bli att prova. utflyktsbrödet blir jag också nyfiken på.
hoppas att tråkiga sakerna reder upp sig.
kram
Utflyktsbrödet ser underbart ut, det testar jag till nästa utflykt! Hoppas regnet ger sig snart bara!
Hoppas det andra i ditt liv fixar sig!
Post a Comment
<< Home