Grön ärtsoppa med mandel och mozzarella
Jag gillar att dricka tunna grönsakssoppor ur kopp. Igår gjorde jag en grön ärtsoppa med mozzarella - Nigella gjorde nåt liknande på teve en gång som hon kallade "slemsoppa" eftersom det blir långa trådar av ost i soppan. Den här soppan har den goda egenskapen att vara snabblagad. Och den är mycket välsmakande. Men se till att fixa ett par mackor till också för soppan är inte speciellt mättande.
Grön ärtsoppa med mandel och mozzarella, 4 port
1 liter grönsaksbuljong
600 g frysta gröna ärter
1 dl mandlar
0,5-1 tsk mynta
1 tsk oregano
lite chili av valfri sort och mängd
salt, nymald svartpeppar
(ev en pressad vitlöksklyfta)
en mozzarellaklump (125 g)
Mixa mandlarna fint. Koka upp ärterna i buljongen, tillsätt mandelmjölet och smaka av med kryddorna (kanske lite vitlök också). Kör alltsammans i mixer/matberedare. Klipp i mozzarella och låt osten smälta i soppan.
2 Comments:
Slemsoppa?!
Um... tror jag avstår... Däremot gillar jag grön ärtsoppa.
Nigellas namn på den är avskräckande, men ditt recept och namn låter mycket lockande. Mandel i soppa blir så krämigt och lent. Mmmm..
Post a Comment
<< Home