Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, May 20, 2007

Baconknutar

Jessika undrade hur jag gjorde baconknutarna så här kommer receptet. Jag gjorde dem för att ha som "efter-dagis-bullar" till sonen och mej, men de passar fint till soppa också.

Baconknutar (typ "pizzabullar"), ca 30 st

5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 ägg, uppvispat
2 dl fullkornsdinkelmjöl
5 dl siktat dinkelmjöl
5-6 dl vetemjöl
2 paket bacon
1 dl tomatsås med basilika
2 dl riven Västerbottensost
1 uppvispat ägg till pensling

Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt oljan, saltet, ägget och mjölet (börja med det grövre). Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa cirka 30 minuter.

Stek baconet, låt det rinna av och hacka det i mindre bitar.

Dela degen i två delar. Kavla ut varje del och bred tomatsås på. Fördela bacon och riven ost. Vik degen dubbel och skär cirka 15 strimlor av varje deg. Snurra till knutar. Låt jäsa en kvart. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader ungefär 10 minuter.

1 Comments:

Blogger Jessica said...

Tack tack :).
Ska experimentera lite.
Har en aaaaning svårt för dinkelmjöl. Tycker det är svårarbetat. Ska prova med dinkel och sen ge mig på rågsiktsvarianter.

12:36 PM  

Post a Comment

<< Home