Lamm i pastellfärg
I går kväll grillade vi lammentrecote och åt den med blåbärspasta som jag blandade med lite creme fraiche och stekt pancetta (ett slags italienskt bacon, fast rundare och en aning sötare i smaken). Och över strösslade jag färska bönor och blåbär. Vi hade vackra kronärtskockor till, och det hela blev riktigt gott. Pancettan lyfte rätten utan att ta överhand. Jag älskar vanligt svenskt bacon som krydda i maten, men pancetta är ett strå vassare.
Ursäkta fotot, det är verkligen uselt. Genomskinliga tallrikar blir osynliga på kort - nu vet jag bättre och gör inte om misstaget.
1 Comments:
Jag har inte gjort pastan själv! Det är en fransk (dyr!) sort av märket Alpina Savoie. Jag köpte den på Viltspecialisten i Malmö och blev tipsad om att den passar till vilt. Lammen är ju inte vilda, men det gick bra ändå.
Post a Comment
<< Home