Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Saturday, August 25, 2012

Vitkålssallad med kimchi


Under Malmöfestivalen åt jag likadan mat två dagar i rad bara för att komma åt den fantastiska kimchisalladen som fanns i Astrid och apornas matstånd. Kanske är det för stort att säga att det var den godaste sallad jag ätit, men ni fattar - nåt åt det hållet. Det jag kunde se och känna var rödkål, nåt lite syrligt, små röda chilibitar, koriander och cashewnötter. I går, när jag skulle göra vitkålssallad till en gorgonzolagratinerad pizza med lins- och tomatsås, snodde jag kimchi-idén och gjorde en snabbvariant med vitkål. Den blev som en godare och mer smakrik variant på pizzassallad ungefär, men smakade inte direkt som Astrid och apornas.

Vitkålssallad med kimchi

1 liter löst packad strimlad vitkål eller rödkål
1 dl kimchi, "hot" (Tistelvind)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl fint hackad koriander
1 dl cashewnötter, grovhackade
salt och peppar efter smak
ev lite ringblomma för färgens skull

Blanda kål, kimchi, olja, koriander och nötter. Salta och peppra så mycket som det behövs. (Strö lite ringblomma över om du råkar ha det hemma.)

1 Comments:

Anonymous Hittarecept said...

Hej!

Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se: http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Med vänliga hälsningar,

Ann-Sofi
http://www.hittarecept.se/

3:43 AM  

Post a Comment

<< Home