Rostad rödbetssallad med svamp och kapris
Det är inte semester för mej förrän om en vecka, men resten av familjen är redan ledig så jag känner mej också lite lagom avslappnad. Och förväntansfull. Just den här sommaren kanske blir bättre än nånsin.
Idag var det lunch på balkongen, och salladen jag ska skriva om var en sidorätt som faktiskt blev rätt lyckad.
Rostad rödbetssallad med svamp och kapris
ett knippe färska rödbetor
250 g champinjoner
olivolja
en liten purjolök
0,5 dl inlagd kapris
dressing:
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rödbetorna och halvera eller klyfta dem beroende på hur stora de är. Skölj och dela varje champinjon i två delar. Lägg rödbetor och svamp på en plåt med bakplåtspapper och häll olivolja över. Salta och peppra lite lätt. Rosta det hela i ugnen i 30 minuter eller tills det ser klart ut och rödbetorna är mjuka.
Strimla purjolöken fint.
Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Blanda alltsammans.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home