Mumsig grön potatissallad
Här blir det då inget skrivet om gårdagens jordgubbstårta även om den såg snygg ut. Det räcker inte att se tjusig ut om man inte smakar så gott...
När regnet försvann blev det en finfin midsommaraftonskväll på kolonilotten. Vi grillade lammkotletter och åt med potatissalladen ovan. Vi hoppade på vår nya studsmatta, drack vin/fläderblomssaft. Och sen åt vi den där misslyckade tårtan som jag inte ska skriva om.
Potatissallad i olika varianter återkommer vi ofta till. Igår var det förutom färskpotatis, gröna sojabönor (Icas, från frysen), hemodlad mangold, finklippt persilja och dill, rostade pekannötter och en lagom smakstark vinägrett med senap, vitlök och honung.
2 Comments:
Skulle du kunna skriva receptet på dressingen för jag har ingen koll på sådant?
Hej, ursäkta att svaret dröjt! Ungefär såhär var nog dressingen: 3 msk raps- eller olivolja, 1,5 msk vit balsamvinäger (eller vitvinsvinäger, 0,5 tsk fransk senap, 0,5 tsk honung, en finriven vitlöksklyfta, 2-3 krm salt, 1 krm svartpeppar. Vispa ihop och smaka av, kanske behövs det mer av nåt. Mvh Viktoria
Post a Comment
<< Home