Grönsaker med knallgrön ärtdipp
Jag gillar att dippa! Förutom chips passar morot, kålrabbi, gurka, paprika, rå blomkål, cocktailtomater, rädisor och färska sockerärter. Ibland gör jag tacodipp (gräddfil + tacokrydda), men ärtdippen är min favorit.
Viktorias ärtdipp, 4 port
250 g gröna ärter, frysta
1 dl lätt crème fraiche
1 dl finriven parmesanost
1 tsk pressad citron
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
en nypa (eller två) cayennepeppar
Låt ärterna tina och mixa dem med crème fraiche, parmesan och citronsaft. Smaka av med pressad vitlök, salt, peppar och cayennepeppar.
Jag funderar på vad jag ska hitta på med barnen i morgon. Om vädret är fint vore det trevligt att göra nåt. Ta tåget nånstans och ha med picknick kanske? Inte lekplats bara, hellre titta på havet.
4 Comments:
åh det lät som en dipp som skulle passa hos oss!
Men...är inte det här systrarna Eisenmann's? Om man nu kan äga en ärtdipp..! ;)
Catta, det finns massor av recept på ärtdipp som liknar varandra, men jag har inte stulit detta rakt av och kallat det mitt. Jag har sneglat på något (kanske Eisenmanns, jag minns inte), men tyckte inte det receptet jag provade var fylligt och smakrikt nog så jag la till cayennepeppar och parmesan.
Varje gång jag ser ärtgrön mat så önskar jag så att ärtor vore en favorit. Det ser liksom ut som höjden av vår och stilfullhet!
Hoppas du har det bra! Hur går det med lotten?
Post a Comment
<< Home