En yogasallad för mej
Jag köpte Raw food på svenska av Erica Palmcrantz och Irmela Lilja för att jag behövde grönsaksinspiration. Och inspiration var just vad jag fick, här finns massor av mat jag vill testa: broccolisallad med russin (där broccolin ska masseras med olivolja för att bli mjuk), tacofärs på en mix av nötter, morot, purjo, soja och tacokrydda (ja, den kan ju vara en riktig flopp...), persiljetabouleh på mandel, "laxpaté" på nötter och dill, cashewsmör, lakritsbollar med tahini och mald stjärnanis. Och yogasalladen med pistaschdressing gjorde vi idag och den var precis så smakrik och krispig som något jag har längtat efter. Jag ändrade lite i receptet utifrån vad jag hade hemma och fuskade med blötläggningen av nötterna. Till sommaren, när det finns svenska ärtskidor, ska jag göra om salladen. För idag gick jag emot mina egna principer och köpte färska sugarsnaps från Kenya.
Yogasallad med pistaschdressing
en näve rucola
en näve spenat
1 dl vitkål, strimlad
0,25 gul paprika, skuren i små bitar
0,5 grönt äpple, skuret i små bitar
0,5 dl färska sugarsnaps
dressing:
0,5 dl pistaschnötter, blötlagda ca 8 timmar
0,5 avokado
1 msk citronjuice
tamarisoja (egentligen nama shoyu, men det hade jag inte)
vatten
0,5 dl gul paprika
nymald peppar
Lägg alla salladsingredienserna på ett fat. Mixa pistaschnötterna smått, tillsätt avokado, citronsaft, soja och lite vatten. Mixa lite till, lägg i paprikan och fortsätt mixa. Späd med vatten om det behövs, smaka av med soja och peppar.
Yogasallad med pistaschdressing
en näve rucola
en näve spenat
1 dl vitkål, strimlad
0,25 gul paprika, skuren i små bitar
0,5 grönt äpple, skuret i små bitar
0,5 dl färska sugarsnaps
dressing:
0,5 dl pistaschnötter, blötlagda ca 8 timmar
0,5 avokado
1 msk citronjuice
tamarisoja (egentligen nama shoyu, men det hade jag inte)
vatten
0,5 dl gul paprika
nymald peppar
Lägg alla salladsingredienserna på ett fat. Mixa pistaschnötterna smått, tillsätt avokado, citronsaft, soja och lite vatten. Mixa lite till, lägg i paprikan och fortsätt mixa. Späd med vatten om det behövs, smaka av med soja och peppar.
2 Comments:
Hejsan,
Fin blogg det här! Tack för titten och på återseende!
"keep on cooking"
Mvh // Janne
Tack för en härlig blogg - jag ger dig en utmärkelse! /Pia
Post a Comment
<< Home