Godmorgonsnurror med katrinplommon
Receptet kommer från Oatley; jag tog vanlig mjölk i stället, smör i stället för margarin och råkade se fel på apelsin och blodgrape i affären... Annars är receptet helt och hållet Oatleys.
Godmorgonsnurror med katrinplommon, 20 st
25 g jäst för söta degar
50 g smör
3 dl Oatley havredryck eller mjölk
0,5 dl honung
rivet skal av en tvättad apelsin
1 krm salt
8 dl dinkelsikt
fyllning:
25 g rumstempererat smör
2 små burkar katrinplommonpuré
1 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
dekoration:
1 uppvispat ägg
1 tsk råsocker
0,5 dl pumpafrön
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt havremjölk/mjölk och värm till fingervarmt. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sej. Tillsätt honung, apelsinskal och salt samt nästan allt dinkelmjöl. Arbeta degen smidig, tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa övertäckt i en halvtimma.
Blanda fyllningen. Knåda degen smidig med resten av mjölet. Kavla ut den så den blir cirka en halv centimeter tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop degplattan. Skär rullen i 20 delar (jag gjorde bara 15 för jag ville ha större bullar) och lägg dem på bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa cirka 20 minuter till. Pensla med uppvispat ägg och strö över socker och pumpafrön. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i cirka 8 minuter eller nån minut till om du gör färre än 20 bullar.
2 Comments:
Spännande, dom här bullarna vill jag prova.
Jag med, antar att det är plommonpure a la barnmat? Du har en trevlig blogg, ni verkar också ha haft många sjukdomar, vi med -usch! Må gott!///Eldstickan
Post a Comment
<< Home