Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Friday, May 23, 2008

Goda grannar

Gud, vad jag älskar att bli hembjuden till människor som tycker om mat. Igår bjöd grannarna under oss på smältande mör kalops, potatis och rödbetor med röd curry-aioli. Efteråt fick vi en rabarbertiramisu. Jag tog om tre gånger och skyllde på dottern som också blev vild av den. Det var längesen jag gjorde nåt med rabarber (mina föräldrars rabarber bor för långt bort nuförtiden), men jag blev inspirerad.

Såhär gjorde A sin rabarbertiramisu: savoiardikex i botten, lite flädersaft på för att mjuka upp kexen, rabarberkompott i mittenlagret och överst en gräddig mix av mascarpone, socker, ägg och vanilj. Kakaopudrat mönster.

Stort mums. Tack!

1 Comments:

Blogger Jessika said...

Lite blåbär istället för fläder och rabarber är inte så dumt heller!! Hoppas du känner dig bättre!

6:21 AM  

Post a Comment

<< Home