Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, October 14, 2007

Lördagsmat

Kalv, vaxbönor, parmesandoftande potatis- och svampgratäng. En god sås till, här är receptet.

Makens mustiga rödvinssås, ca 6 port

o,5 gul lök, mycket finhackad
2 msk smör
2 msk socker
2 dl vatten
2 dl rödvin (nej, här funkar nog inte surkålsjuice)
0,5 dl koncentrerad kalvfond från flaska
0,5 dl balsamvinäger
2 krm nymald svartpeppar
1 msk mörk soja
2-3 msk maizenaredning för mörka såser

Stek löken i hälften av smöret. Rör i socker och låt det bli svagt brunt. Tillsätt vatten, rödvin, fond, balsamvinäger, peppar och soja. Låt koka 10-15 minuter utan lock. Vispa i redningen och koka en minut, rör i resten av smöret.

1 Comments:

Blogger lumumma said...

Mums, riktig höstmat! :)

11:48 PM  

Post a Comment

<< Home