Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Wednesday, October 10, 2007

Indiska rostade paprikor

I Lund finns det en del ovanliga kryddor på Ris & Curry, t ex det torkade mangopulvret (amchor) som ger en speciell syra till maten. Jag är ju svag för indisk mat. Kokboken "Med smak av Indien" (av Mehra, Hermelin och Ehrs) har jag fyndat på ett antikvariat och häromdagen testade jag de rostade paprikorna med kryddig potatisfyllning. Receptet var enkelt, men ändå otydligt skrivet så jag kanske har missförstått något. Och det sades räcka till 4-6 personer... Maken och jag blev ändå förtjusta, men sonen ratade rätten totalt. "För starkt", tyckte han.

Rostad paprika med kryddig potatis

0,5 kg mjölig potatis
3 msk neutral olja
lite chili (välj själv sort och mängd)
1 tsk garam masala
2 tsk spiskumminfrön
1 msk mangopulver eller 1 tsk pressad citron
1 tsk korianderfrön, mortlade
salt
4-6 paprikor i olika färger

Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen till den blir mosbar. Rosta spiskumminfröna i 2 msk av oljan under tiden. Mosa potatisen med alla kryddor. Smaka av med chili och salt.

Skär försiktigt bort toppen på varje paprika och pilla ut kärnor och hinnor. Fyll paprikorna men inte riktigt ända upp. Pensla paprikorna med resten av oljan. Baka paprikorna i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med kött eller fisk och en sallad.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home