Dagsfärskt
Jag ser fram emot en stund i soffan för att bläddra i två nyinköpta kokböcker, båda skrivna av duktiga medbloggarinnor - Lisa och Kinna. Lisa är proffsig, grymt kunnig och inspirerande. Och så är hon ju den roligaste bloggaren/kokboksförfattaren, speciellt när hon är lite förbannad eller skriver om något som engagerar. Hon har tempo. Jag vill äta sichuankryddade revbensspjäll och kibbe med lök, pinjenötter och gröna russin. Nu!
Medan Lisa lockar med sin kulinariska intensitet, njuter Kinna mer tillbakalutat av godsakerna i fem generationers kakburkar. I hennes vackra nästanvaxduksbok finns kakor med historia; jag älskar recept med historia (och historia med recept). Som den rödvinsglaserade potatistårtan med citronsås - jag har tittat på den länge nu.
Och om man, som jag, ruinerar sej på fina kokböcker och dyraste sherryvinägern, kan man prova gratismat här:
Lotta - Om jag var din hemmafru - skriver nästan lika rasande roligt som Lisa (ovan) och här finns fantastiska recept och bilder.
Bendel - en matblogg med känsla. Här kan man läsa om den stora matvärlden varvat med personliga anteckningar med stark integritet.
Jenny - Galenpanna - min väninna som nyligen börjat matblogga och faktiskt är den enda matbloggaren vars mat jag ätit. Heja!
Medan Lisa lockar med sin kulinariska intensitet, njuter Kinna mer tillbakalutat av godsakerna i fem generationers kakburkar. I hennes vackra nästanvaxduksbok finns kakor med historia; jag älskar recept med historia (och historia med recept). Som den rödvinsglaserade potatistårtan med citronsås - jag har tittat på den länge nu.
Och om man, som jag, ruinerar sej på fina kokböcker och dyraste sherryvinägern, kan man prova gratismat här:
Lotta - Om jag var din hemmafru - skriver nästan lika rasande roligt som Lisa (ovan) och här finns fantastiska recept och bilder.
Bendel - en matblogg med känsla. Här kan man läsa om den stora matvärlden varvat med personliga anteckningar med stark integritet.
Jenny - Galenpanna - min väninna som nyligen börjat matblogga och faktiskt är den enda matbloggaren vars mat jag ätit. Heja!
3 Comments:
Oj, tack! Jag blir extra glad eftersom jag gillar ditt sätt att blogga.
Very well put! - Jag har också båda böckerna, Kinnas hämtade jag på en trevlig bok-hämtar-kväll och Lisas kom från AdLibris i brevlådan förra veckan. Jag ser mycket fram emot att använda båda två (läs: fortsätta att använda, jag har redan börjat) under lång tid!
Tack för de fina orden. Jag hoppas att du får mycket nöje av att läsa och baka. =)
Post a Comment
<< Home