Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Wednesday, May 23, 2007

Lära äta

Puréad sötpotatis in-och-ut, och en liten klökning därtill. Ungefär som väntat med andra ord.

5 Comments:

Blogger Jessica said...

Sötpotatis - yams - är vad man brukar börja med i stora delar av Amerika (nord och syd). Det är kul att fundera över hur tankarna på vad som att bra introduktionsmat för bebisar varierar över världen.

12:34 PM  
Blogger Lagers tabberas said...

Ursäkta - vad är en liten "klökning"?

5:13 AM  
Blogger Viktoria said...

Jessica, jag skulle gärna vilja veta mer om introduktionsmat i olika länder. Har en känsla av att vi är rätt präktiga i Sverige, inte börja med för sött osv. (Det är bra.) När jag var bäbis började jag med gräddbakelse, pappa fotograferade och alla i släkten skrattade...

"Klökning" - ja, min man kan inte heller det ordet - det är väl småländskt, kanske. Det betyder att nästan kräkas. Hulka.

12:15 AM  
Blogger Viktoria said...

Förlåt, JessiKa.

12:16 AM  
Blogger Jessica said...

Jag svarar på vilket som, Jessica eller Jessika :).
Jessica är den vanligaste stavningen så jag reagerar inte så mycket längre. När jag var yngre så blev jag mycket irriterad däremot :).
Det där med präktighet och sådär, och inte börja med för sött och så är väl bra men det går lite långt. Det och amning. Jag har en kompis som har problem med sin amning och hon har en bvc människa som är amningsfacsist. Det blir inte så bra. Är man osäker så slutar det med att man blir rädd för en massa saker. Rädd för vanligt socker, rätt för att man inte har kunnat amma tillräckligt länge etc. Jag tror att det blir information overload med tandinformation om att man inte SKA ge barnen saft och att man SKA amma och att det föder mer osäkerhet än det borde göra. Men som alltid när jag uttalar mig om barn och mat så tillägger jag att jag har inga egna barn så inga egna erfarenheter annat än att jag har sett på.

7:03 AM  

Post a Comment

<< Home