Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, October 01, 2006

Fisk som alla gillar

Ibland hänger liksom tanken inte ihop. Och knappt jag heller. Jag går långsamt för magen dras mot marken och benen håller på att lossna från sina fästen. Idag cyklade vi en omväg, inte genom stan, för när maken såg hur jag klätt mej brast han ut i nån slags "ugh, du skämtar". Men jag skämtade inte, hade bara alla graviditetsbyxor i tvättmaskinen. Jag tycker mycket om min mage, men jag gillar inte att ha ont eller att se ut som en clown.

Uttrycket "gott och blandat" är hemskt. Det är en ursäkt för att man inte kan prioritera. Jag hade tänkt mej ett blogginlägg i den brokiga stilen idag ("bilder på lite olika goda rätter jag ätit på sistone"), men gud bevare, det blir nåt värre. Inget hänger ihop och något foto blir det inte heller. Så jag fokuserar på nåt enkelt, en fiskrätt med purjolök och röd stenbitsrom. Den är mumsig. Man kan äta den med buljong- och gurkmejakokt potatis och fänkål och en sallad till. Vi åt det häromdagen.

Evas fiskgratäng, 4 port

600 g djupfryst vit fiskfilé, nästan helt tinad
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 strimlad purjolök
100 g Philadelphia light, gräslök
2 dl lätt crème fraiche
1 burk röd stenbitsrom (80 g)

Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form och placera fisken ovanpå, kanske i portionsbitar om du tycker det ser finast ut. Salta och peppra.

Blanda Philadelphiaost och crème fraiche och rör försiktigt ner stenbitsrom. Bred blandningen över fisken. Gratinera i 175 grader i ca 30 minuter.

2 Comments:

Blogger Jessica said...

Ew, har du fått foglossning? Har hört att det gör jätteont...
Man är tillåten att göra vissa modemässiga snedsteg när man är gravid ;). Tillfälligtvis åtminstone :).
Hoppas du hänger samman bättre nu. Kan skicka tejp annars ;).

4:33 AM  
Blogger Viktoria said...

Tack, Jessica... Det är inte foglossning (fast jag märkte när jag skrivit att det lät så), bara lite överansträngning. Jag är rätt otränad så det räcker med få felaktiga rörelser/promenader för att det ska göra ont.

Mycket bättre nu.

10:28 AM  

Post a Comment

<< Home