Vinnare
Tattada! Min man och jag har valt ut tre vinnare i Cyberkocken och ni läsare har röstat fram en vinnare i Folkets val. Här hemma har vi ätit Jessicas goda ragu, som bl a innehåller just kycklinglever, nästan hela veckan så vi har inte provlagat någon av vinnarrätterna. (Och sen kom jag dessutom på att man egentligen inte ska äta lever när man är gravid.)
Totalvinnare är Nicoletta och Olle på Folkets mat. Med sin öppna lasagne har de skapat en självklar och likafullt innovativ helhet av fyra ingredienser som annars gärna vill spela huvudroll var för sej. Rätten är dessutom vacker på ett lite nonchalant sätt som vi gillar. Grattis!
I kategorin Önskad bjudrätt vinner Kinnas mangoldrulle med kycklinglever och salvia, därför att det är en enkel och smakfull anrättning med personligt uttryck. Det här skulle vi gärna bli hembjudna på!
Vackraste beigea rätten har Annette lagat. En fest och bävan för ögat. Klump, paté eller - vad vi tror - njutbar enhet. Inte minst Annettes presentation av sin varma kycklingleverterrin har övertygat oss om detta.
Maleandro vann Folkets val med sin kavalkad av färgsprakande rätter. Här finns ingen kycklinglever, ingen mandel och ingen svamp, men däremot en massa annat lockande.
Totalvinnare är Nicoletta och Olle på Folkets mat. Med sin öppna lasagne har de skapat en självklar och likafullt innovativ helhet av fyra ingredienser som annars gärna vill spela huvudroll var för sej. Rätten är dessutom vacker på ett lite nonchalant sätt som vi gillar. Grattis!
I kategorin Önskad bjudrätt vinner Kinnas mangoldrulle med kycklinglever och salvia, därför att det är en enkel och smakfull anrättning med personligt uttryck. Det här skulle vi gärna bli hembjudna på!
Vackraste beigea rätten har Annette lagat. En fest och bävan för ögat. Klump, paté eller - vad vi tror - njutbar enhet. Inte minst Annettes presentation av sin varma kycklingleverterrin har övertygat oss om detta.
Maleandro vann Folkets val med sin kavalkad av färgsprakande rätter. Här finns ingen kycklinglever, ingen mandel och ingen svamp, men däremot en massa annat lockande.
6 Comments:
Vi på Folkets Mat bockar och bugar.
Varför ska man inte äta lever när man är gravid?
Lever innehåller väldigt mycket A-vitamin, vilket ger ökad risk för missfall.
Grattis ni som vann.
Ska vi satsa på njure nästa gång?
Beigedrottningen Annette, visst är det en komplimang!
Och Karin, det var spännande att du skrev just njure. Jag kan tänka mej att smaka det mesta, men eftersom jag jobbar med njurpatienter, på dialysen och så, så är njuren mest ett livsnödvändigt organ och jag vet hur den fungerar. Inte mat, nä.
Tjoho, vad kul att ni vill bli bjudna! Kanske kan man ordna det nångång. Tack och bock för fint pris!
Post a Comment
<< Home