Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, April 09, 2006

Vad äter du till frukost?

Jag har aldrig gillat gröt, inte förrän jag fyllde trettioett. Då gav jag mej fasen på att försöka och sedan dess har jag ätit havregrynsgröt nästan varje morgon. Jag kokar gryn, mjölk, torkade aprikoser, lite kardemumma och kanel och en nypa salt i mikron. Eftersom jag inte dricker mjölk har jag mjölken i gröten i stället för till. Det blir gott och lite fylligare än vattengröt. Till helgen äter jag dessutom gott bröd med rå vitlök (typ två klyftor) och vällagrad ost. Jag dricker espresso och juice (om det finns).

Min man tar god tid på sej. Jag har oftast ätit upp innan han börjar äta om det är lördag eller söndag. Han steker ägg och bacon och pyntar sina smörgåsar med ajvar relish, starka kryddor och gröna russin. Han tycker att jag är trist och brukar erbjuda sej laga nåt till mej, men nejtack. Jag är helt enkelt grötfrälst.

5 Comments:

Blogger Jessica said...

Jag har svårt att äta frukost. Det tar en timme eller så innan aptiten kommer krypande. Jag brukar äta en halv frukt och en halv smörgås som jag har gjort i ordning kvällen före till mina mediciner. Om jag är hungrig på morgonen äter jag gärna en blandning av grekisk yoghurt och vanlig yoghurt smaksatt med lite lönnsirap.
Jag skulle vilja ha en privat frukostkock a la frukostbuffé på hotell :). I brist på det kan jag ta lite söt mannagrynsgröt istället :).

12:49 AM  
Blogger Frida said...

Jag är smörgåsmänniska. Men sen vi började göra egen müsli så blir det en tallrik fil också. Jag äter helst inte när jag är nyvaken, men efter nån halvtimme går det bra. Är jag bakfull eller på hotell, eller bara på söndagsbrunch med vänner, kan jag med lätthet klämma ägg, bacon, korvar, sill, köttbullar, pajer och annat gott och matigt.

10:45 AM  
Blogger Viktoria said...

Jag är inte heller stor- eller snabbätare till frukost och när jag läste att du, Jessica, gör i ordning frukosten på kvällen så blev jag lite full i skratt. Jag måste också göra det; det skulle ta en evighet för mej att få det gjort annars. Har ingen tankeförmåga alls när jag stiger upp.

Frida - vad är det för müsli du gör? Förr gjorde jag också själv, men nu har jag nästan glömt att det går. Något mer lättlagat som luktar så fantastiskt finns knappt!

11:05 AM  
Blogger Klimakteriehäxan said...

Här har du en till som förstått finessen med havregrynsgröt först i vuxen ålder. Fast jag kokar min med grönt äpple i st f aprikos, och så tar jag lite russin för sötmans skull. Super. Men jag skulle vilja veta varför jag tycker det blir godare i gryta än i mikron????

12:11 PM  
Blogger Viktoria said...

Klimakteriehäxan, jag är grötnovis och har aldrig kokat gröt på spisen (borde jag skämmas?) så jag kanske har missat nåt...

Grönt äpple och russin låter gott. Om aprikoserna är slut hemma tar jag också russin.

6:04 AM  

Post a Comment

<< Home