Indisk lammfärs
Niklas (inte min man utan tevekocken) gjorde en indisk färsrätt i förrförra avsnittet av Mat. Då kom jag att tänka på en liknande rätt med spenat jag brukade göra för några år sedan. Vi lagade den igår och den är fortfarande god (och ganska snabblagad) - gör dubbel sats!
Indisk lammfärsgryta, 3-4 port
300 g lammfärs
1 gul lök
1 msk flytande margarin
1 msk curry
0,5 tsk mald spiskummin
1 krm mald kardemumma
1 msk tomatpuré
1 dl krossade tomater
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 paket fryst bladspenat à 250 g
salt, nymald peppar
Avokadoröra:
1 dl tjock yoghurt
1 avokado
salt, nymald peppar
lite citron
Skala och skiva löken. Bryn margarinet tillsammans med lammfärs, curry, spiskummin och kardemumma. Blanda ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Slå på tomaterna och vattnet. Pressa ner vitlöken. Låt puttra under lock en kvart. Hacka spenaten grovt och blanda ner den i grytan. Smaka av med salt och peppar. Mixa avokadoröran och smaka av.
2 Comments:
Prova biryanin (risrätten) också. Väldigt gott :).
Ja, det ska provas!
Post a Comment
<< Home