Kardemumma

Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Tuesday, November 08, 2011

Jordärtskocksvariationer

Jo, här äter vi jordärtskockor på längden och bredden... Riktigt lyckad blev pizzan med pizzadeg + ett tunt lager tomatsås + riven västerbottenost + skivade champinjoner + tunt skivad rå jordärtskocka + små fina klickar mogen gorgonzola, och skjuts in i ugnen ca 10 minuter eller lite mer. Sen italiensk salami och ruccola på. Alla som åt blev glada.

Saturday, November 05, 2011

Man kan baka med mandelmjöl


Jag experimenterar med mandelmjöl. Frallorna ovan (en variant finns här) är ett helt ok exempel på vitt, nästan helt kolhydratfritt, "bröd". En granne bjöd mej, sen har jag bjudit Sveriges dietister som arbetar med en väldigt speciell kost (för barn med svårbehandlad epilepsi).


Chokladmuffinsen med mandelmjöl skulle kunna ha blivit goda om jag sötat lite mer. Nu har jag hela satsen av oätliga muffins i frysen. Jag tror att de kan ätas upp om man delar dem på mitten och brer på nåt sött, en mix av jordgubbar och philadelphiaost kan nog bli bra.

Och snart ska jag på mingelfest, hejhopp!