Dagens recept: grön remoulade
Det regnar och regnar. Jag har ägnat dagen åt att sälja saker på Blocket, och det känns bra att bli av med prylar som bara står och skräpar i vår källare annars. Lite extrapengar är ju heller aldrig fel, speciellt inte just nu. Jag har gjort en räkpaj idag också och en tomatsås med vaxbönor och oliver. Och smarriga PMS-kakor. Annars har jag inte gjort nåt alls.
För ungefär en vecka sedan var jag i Köpenhamn och åt söta "smushies" på The Royal Café. Man kan säga att en smushie är ett smörrebröd som är litet och behändigt som en sushi (men som ändå - surprise! - kostar lika mycket som ett vanligt smörrebröd). Min favorit blev fiskfrikadell Lindström med curryremoulad, rödbeta, dill och rödlök. Sen hittade jag, i min nyinköpta kokbok "Aarstidernes nye livretter", ett recept på en remoulad som är alldeles sprängfylld med godsaker och i konsistensen mest liknar en coleslaw. Fast den är mycket godare. Jag har modifierat (= förbättrat) receptet en aning och det är ingen idé att göra för lite så jag har ökat mängden också. Vi har ätit remouladen med grillad lax, med färska grillade korvar och med stekta fiskfärsbiffar, och alltid med våra egna potatisar; dem kan jag skriva mer om en annan gång.
Årstidernas gröna remoulad, ca 10 port
400 g grovriven morot
200 g grovriven rotselleri
3 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1,5 tsk curry
en burk inlagd kapris á 55 g, grovhackade
en liten rödlök, finhackad
0,5 kruka dill, hackad
0,5 kruka basilika, finklippt
salt och nymald peppar
Blanda alltsammans. Smaka av med salt och peppar. Klart!
7 Comments:
Viktoria, av bären (särskilt körsbären) ska du göra romtopf: http://www.pickipicki.se/2011/07/startskottet-for-arets-romtopf/
Efter ditt tips gick jag och plockade körsbär. Jag trodde jag hade två körsbärsträd, men upptäckte att det faktiskt är tre... Två smakar gott, och det tredje ser gott ut men smakar bara surt och äckligt.
Ha det bra!
Bra blogg du har! Undrar vad du tycker om sådan fettfri majonäs som innehåller betydligt mindre kalorier, funkar den lika bra?
Hej Mona! Jag brukar använda fet majonnäs och har inte så mycket erfarenhet av fettfri majonnäs. Den fetare är förmodligen lite godare, men jag tror att remouladen kan bli helt ok även med fettfri majovariant. (Berätta gärna hur det går!)
Tack förresten Mona för du tycker min blogg är fin!!!
Åh, den ska jag prova, jag har nästan allt hemma! :)
härligt!! nu blir det äntligen av att testa en egen remouladsås...har haft det i tankarna länge..tack!!
Post a Comment
<< Home