Kardemumma

Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Saturday, April 11, 2009

Kocken rekommenderar

Det är inte min mening att låta Kardemumma dö, men lite stillsamt och tyst blir det här eftersom min andra blogg tar tid. Gå gärna in där; jag kan rekommendera dinkelmatvetet med lammfärs och gröna bönor.

Friday, April 03, 2009

Middag som i sillreklamen

Familjen är bortrest och jag lagar mat. Jasså, var det såhär före barnen? Oändligt med tid. Nä, jag gjorde nåt förr också, men minns inte vad.

Jag lagar en nordafrikansk lammgryta. Det luktar spiskummin och fantastiskt här, i alla rum. (Jag har ju städat också.) Men jag är typisk, lagar grytan till resten av familjen - på måndag kommer de hem. I stället äter jag middag som i sillreklamen: rågbröd med inlagd sill. Gott visserligen, men jag retar mej ändå på sättet. Jag tänker mej att jag är en sån som kan laga och njuta av mat även i ensamhet, men så är jag ju lite praktisk också - grytan räcker inte om jag äter av den i kväll och därför avstår jag.

I morgon gifter sej en av mina bästa vänner och jag ska ta tåget dit.