Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Thursday, November 30, 2006

Malins lins- och jordärtskockssoppa

Ett par förfrågningar om receptet dök upp. Nu var det en vecka sen Malin och jag lagade soppan och jag skriver ner lite ungefärligt hur hon gjorde. (Här finns utrymme för variation!) Stek lök och vitlök, häll på krossade tomater och buljong. Jag hade fått tag på fina ekologiska jordärtskockor och röda linser på Fram (favoritaffär på Nordenskiöldsg 18, Göteborg) som vi lät koka i buljongen cirka 20 minuter. Mixa alltsammans med stavmixer och smaksätt med örtkryddor, sambal oelek, grekisk yoghurt, salt och peppar. Värm upp igen, om det behövs. Så enkelt är det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home