Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Monday, June 06, 2011

Getost i foliepaket, grillad kalvfärs osv

Vi är på kolonilotten varenda dag. Ibland tänker jag att jag är gjord för att rensa ogräs, och varför har jag inte gjort det på så länge. Vi har satt potatis, bondbönor, polkabetor och fina jordärtskockor i den svarta jorden. Det finns libbsticka, rabarber och senare i sommar: mängder av bär.

På vår kolonilott finns inte el eller vatten inomhus. Vi lagar alltså inte mat på kolonilotten, men vi äter där ibland. Häromdagen la vi en massa godsaker på grillen: nykokt färskpotatis, Majas foliepaket med getost, honung, olivolja och rosmarin, fingertjocka bitar kalvfärs inrullade i parmaskinka och salviablad. Det blev så jädrans gott. Vi åt tsatsiki och sallad med tomat, rädisa och rödlök. Kortet ovan är taget när vi redan hade börjat äta.

Just den dagen firade vi min mans födelsedag och jag hade gjort chokladpudding. Jag fick receptet från en expojkväns mamma för sisådär femton år sen och hon sa att det var ett urgammalt och hemligt släktrecept. Hur länge är man skyldig att hålla hemliga släktrecept hemliga egentligen?

3 Comments:

Anonymous tina said...

Getost i foliepaket är bokmärkt. Tack för inspiration, igen!

11:20 PM  
Blogger Ester said...

Har aldrig förstått det där med att hemlighålla recept. Lite småaktigt nästan. Jag tycker (helt egoistiskt) att du kan lämna ut det med gott samvete. För är inte delad glädje dubbel glädje? ;-)

6:27 AM  
Anonymous Anna's kitchen said...

Getosten i foliepaket har skrivits in i min lilla bok över vad som ska lagas framöver. Tack!

6:54 PM  

Post a Comment

<< Home