Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, November 07, 2010

Kakaorostad blomkål

Första gången jag gjorde det här receptet var för cirka 5 år sedan, och då tror jag inte att jag bloggade om det. Men så häromdagen kom jag att tänka på Ilvas blomkål och lagade rätten ur minnet. Jag glömde rökt paprikapulver/cayennepeppar, men det blev gott ändå. (Till spagetti, köttfärssås och grovriven parmesan.)

Kakaorostad blomkål

ett blomkålshuvud
ca 1 msk kakao
salt, nymald peppar
ev lite rökt paprikapulver eller cayennepeppar
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva blomkålen i cirka 1 cm tjocka skivor. Pudra över kakao, salta och peppra. Ta eventuellt lite starkt paprikapulver eller cayennepeppar. Pensla blomkålen med olja på båda sidorna. Baka i ugnen 10-15 minuter eller tills skivorna ser färdiga ut och är lagom mjuka.

3 Comments:

Anonymous tina said...

Nämen! Kakaorostad blomkål säger du, märkligt men spännande om du frågar mig. Hoppas allt är fint med dig Viktoria!

6:30 AM  
Blogger Pille said...

Mycket spännande!!

9:22 AM  
Blogger Torsk på Lax said...

Gillar spännande smaker, hittade ett recept på blomkålssoppa med vanilj, kanske kan vara något att servera tillsammans med denna rätt!

5:56 AM  

Post a Comment

<< Home