Försenad födelsedagsmiddag
Tina hade en fantastiskt trevlig födelsedagsönskning (läs de senare inläggen också, där hon lagar upp recepten hon fått). Jag fick också en fin middag. Min make hade en 5-timmarsvariant uttänkt, men vi hade inte riktigt tid för den så det blev en mycket god ersättare med perfektstekt oxfilé, rostade rotfrukter, yoghurtsås och en sallad som brann härligt i strupen. Salladen påminner utseendemässigt om de finskurna sallader jag åt i Israel, faktiskt till och med till frukostsmörgåsarna ibland. Makens sallad var chilistarkare och de flesta kan nog halvera chilimängden och ändå känna sej nöjda.
Makens härliga sallad med sting
0,5 gul paprika
1 rödlök
0,5 liten zucchini
2 röda tomater
0,5 gurka
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 habanero
en tredjedels piripiri
1 msk olivolja + lite till stekning
Hacka alla ingredienser mycket fint. Fräs paprika, lök och zucchini. Blanda fräset i en bunke med tomat, gurka och persilja. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda med sambal och de andra chilisorterna (mycket fint hackade). Rör i oljan och smaka av.
Makens härliga sallad med sting
0,5 gul paprika
1 rödlök
0,5 liten zucchini
2 röda tomater
0,5 gurka
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 habanero
en tredjedels piripiri
1 msk olivolja + lite till stekning
Hacka alla ingredienser mycket fint. Fräs paprika, lök och zucchini. Blanda fräset i en bunke med tomat, gurka och persilja. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda med sambal och de andra chilisorterna (mycket fint hackade). Rör i oljan och smaka av.
3 Comments:
Här kommer ett försenat födelsedagsgrattis!
mmmmmm
Det är så jobbigt att höra sådant där om barn som opereras - värsta mardrömmen.
Krya på honom.
Post a Comment
<< Home