Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Friday, September 16, 2005

Printzells nötkräm

Min kollega, som jag delar rum med, har föräldrar som äger en nötkrämsfabrik. Ja, ni vet de små vita påsarna med lite gammaldags layout som man biter av ena hörnet på. Jag är fortfarande barnsligt förtjust i det godiset, och det bästa av allt - min kollega säger att jag kan få hur mycket jag vill! Så till hennes (och hennes föräldrars) ära har jag gjort ett slags ostkaka med deras hasselnötsmassa. (Fast jag undrar vad Dagmar skulle tycka om den; hon föredrar kesella framför Philadelphiaost och min kaka innehåller både och... Min cheesecake blir lite smulig och kärv på det sättet som ostkakor blir av kesella så - kanske.) Varsågoda!

Hasselnötsostkaka med aprikoser

10-12 torkade aprikoser, uppkokta och riktigt mjuka
50 g smör, osaltat
1 dl socker
1 msk vetemjöl
250 g kesella
250 g Philadelphiaost, light
1,5 dl crème fraiche
2 msk honung
4 ägg med vitor och gulor var för sej
1 burk Printzells hasselnötsmassa, 220 g
3 msk mandelspån (alternativt rostade och hackade hasselnötter som man lägger på kakan efter gräddning)

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant eller lägg bakplåtspapper i botten av formen. (Om du väljer att smörja formen och den är lite otät, som min, är det i alla fall bra med ett bakplåtspapper under formen i ugnen.) Vispa smör och socker pösigt och tillsätt mjölet. Rör ner ostsorterna, crème fraiche, honung och äggulor. Sedan vispas äggvitorna styva och vänds försiktigt ner i smeten. Lägg ut aprikoserna i formen. Häll hälften av smeten ovanpå, klicka ut hasselnötsmassan och täck med resten av smeten. Strö över mandelspånen. Grädda kakan i 55 minuter och låt den stå kvar i ugnen på avslagen värme ytterligare en timma. Kakan är godast om den fått stå i kylen över natten.

Och nu kommer jag dragandes med mina tekniska bekymmer igen... (Tack Annette, förresten! Det förra problemet fixade sej av sejsjälv.) Jag har en bild på kakan och det funkar att ladda ner den till Blogger, men sen blir det inget foto utan bara en vit ruta med kryss. Har jag för fullt i datorn, tror ni? Eller är det nåt tillfälligt?

4 Comments:

Blogger Ilva said...

det var problem pa blogger nu i morse, prova igen-jag lyckades! Till slut...

3:22 AM  
Blogger Annette said...

Det låter som något tillfälligt serverproblem - när jag stöter på sajter eller bloggar med "kryssrutor" brukar man kunna se bilderna om man provar igen vid något annat tillfälle. Men visst är det irriterande.

Blogger verkar vara litet "svajigt". Det har t.ex. hänt flera gångar att jag försökt kommentera på Blogger-bloggar (din och andras) och det inte funkar.

1:42 AM  
Blogger niklas o said...

Fråga din Nöt-Crème-vän om varför de ändrade sloganen på baksidan av de fina påsarna från "God sak till småkaksbak" till "God sak med mersmak". Jag vill inte höra något om att det var för att krämen inte bara användes till småkaksbak, utan främst som godis av barn. Det kommunicerades ju redan av den glade pojken med påsen i hand. Småkaksbak är ett så mycket bättre ord än det reklamurvattnade "mersmak". Be dem byta tillbaka!

4:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影

9:17 PM  

Post a Comment

<< Home