Godaste rödbetssalladen
Rödbetssallad med fetaost och rostade nötter
1 kg ekologiska rödbetor
200 g fetaost
ca 100 g rostade blandade nötter (Jag använde Susanne Jonssons "karachi nights" - supersmaskiga partynötter - receptet rekommenderas varmt! Mandlarna blancherades och skalades, och alltsammans fick torka lite extra i eftervärmen, annars gjorde jag precis som Susanne. Jag brukar inte se Go'kväll, men får recepten på mejlen, och just Susannes är jag ofta lite extra förtjust i.)
basilikablad
dressing:
3 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 vitlöksklyfta, finriven
salt, nymald peppar
Skala rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Skär dem i klyftor. Blanda dressingen, smaka av, och rör försiktigt ihop den med rödbetsklyftorna. Fördela rödbetorna på ett fat. Smula fetaost och nötter över. Basilikablad.
Jag känner mej rätt tung i kroppen, som om jag gjort för mycket trädgårdsarbete, men det är nog bara nån annan småkrasslighet på gång. Helgen har varit skön ändå. Som sommar i luften fast oktober. Vi har grillat på kolonilotten med mannen vi köpte lotten av så nu vet jag mer om de frukter och bär vi har (Carola! Aroma! Storklas! Och alla ni andra!).
9 Comments:
Låter underbart!
Vi skördar rödbetor nu, så detta kommer väl till pass.
Hälsar Dillen
Mums! Rödbetor som är så ljuvligt gott. Och fetaost. Och rostade nötter. Kan ju inte bli annat än underbart det här!
Kommentar om nagot helt annat:
Halsa Niklas och Gratta till priset
Tack Karin! Jag ska hälsa Niklas. Har inte sett honom alls efter det att Tranströmer fick priset...
ojojoj så gott!
ojojoj så gott!
ojojoj så gott!
Ser jättegott ut! :-)
/ Jenny
Jag måste prova det, yami-looking!!
Post a Comment
<< Home