Pepparkakscrunch till godmorgonfilen
Pepparkakscrunch
6 dl havregryn
1 dl skalade sesamfrön
0,5 dl rårörssocker
1 dl solroskärnor
0,5 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk torkad ingefära
1 tsk mald nejlika
1 dl vatten
0,5 dl rapsolja
1 dl torkade tranbär
2 msk krossade linfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman allt utom vatten, olja, tranbär och linfrön. Rör ordentligt. Häll olja och vatten över grynblandningen och se till att det blir väl fördelat. Lägg alltsammans på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen 25-30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns.
Tillsätt tranbär och linfrökross när müslin svalnat helt. Förvaras torrt i tättslutande burk.
4 Comments:
Men fy vad gott, och vilken lyxfrukost det ska bli. God smak har han din son, kan han ha ärvt den från dig?
:-)
Hoppas du kommer läsa min kommentar. Din blogg är en av mina favoriter. När jag blir litet trött på bloggar så tänker jag att vad har nu skrivits hos Kardemumma? Den är mycket fin och välskriven och jag blir aldrig besviken! Hoppas du fortsätter att skriva. Vill tillönska dig en god jul och gott nytt år.
Anne S.
Tina, sin goda smak har han nog ärvt från mej, ja...
Anne S, tack så väldigt mycket för din kommentar! Jag vill fortsätta skriva! (Men ibland blir det lite långt mellan inläggen.) Ha ett gott nytt år!
Vilken kul idé att använda julkryddsblandning till musslin. Jag har nog en hel påse med blandade kryddor som jag vill använda till något. Varför inte det här.
Post a Comment
<< Home