Kakaorostad blomkål
Första gången jag gjorde det här receptet var för cirka 5 år sedan, och då tror jag inte att jag bloggade om det. Men så häromdagen kom jag att tänka på Ilvas blomkål och lagade rätten ur minnet. Jag glömde rökt paprikapulver/cayennepeppar, men det blev gott ändå. (Till spagetti, köttfärssås och grovriven parmesan.)
Kakaorostad blomkål
ett blomkålshuvud
ca 1 msk kakao
salt, nymald peppar
ev lite rökt paprikapulver eller cayennepeppar
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva blomkålen i cirka 1 cm tjocka skivor. Pudra över kakao, salta och peppra. Ta eventuellt lite starkt paprikapulver eller cayennepeppar. Pensla blomkålen med olja på båda sidorna. Baka i ugnen 10-15 minuter eller tills skivorna ser färdiga ut och är lagom mjuka.
Kakaorostad blomkål
ett blomkålshuvud
ca 1 msk kakao
salt, nymald peppar
ev lite rökt paprikapulver eller cayennepeppar
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva blomkålen i cirka 1 cm tjocka skivor. Pudra över kakao, salta och peppra. Ta eventuellt lite starkt paprikapulver eller cayennepeppar. Pensla blomkålen med olja på båda sidorna. Baka i ugnen 10-15 minuter eller tills skivorna ser färdiga ut och är lagom mjuka.
3 Comments:
Nämen! Kakaorostad blomkål säger du, märkligt men spännande om du frågar mig. Hoppas allt är fint med dig Viktoria!
Mycket spännande!!
Gillar spännande smaker, hittade ett recept på blomkålssoppa med vanilj, kanske kan vara något att servera tillsammans med denna rätt!
Post a Comment
<< Home