Det är trevligt med lite sällskap
Min son är fortfarande hemma från dagis och maken och jag delar på vård av barn-dagarna. Vi har det ganska mysigt, ser filmer, lagar mat och går stillsamma promenader som av nån anledning ofta slutar i leksaksaffären. Igår kom en kompis och hennes dotter och hälsade på. De hade med sej inlagda gurkor och hemkokta lingon till mej (försenad födelsedagspresent), och sockerkaka.
Jag hade bakat Mia Öhrns dubbeldäckare med cappuccinokräm från "Mitt eget kafé". Jag vet inte varför man blir så kaksugen när man går hemma men så är det åtminstone för mej. Och jag kan inte låta bli att fnittra förtjust åt Mia Öhrns tipsruta bredvid receptet: "Släng ut badrumsvågen och skaffa en liten digitalvåg till köket i stället. Det är viktigt att använda rätt mängd mjöl i recepten, och mjöl är mycket enklare att väga än att mäta."
Dubbeldäckare med cappucciniokräm, ca 20 dubbla kakor
cappuccinokräm:
125 g vit choklad, hackad
0,5 dl vispgrädde
1 tsk kaffepulver
chokladkakor:
200 g smör
1 dl strösocker
4 dl (240 g) vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
Koka upp vispgrädden till krämen och ta kastrullen från plattan. Rör snabbt ner kaffepulvret och chokladen, fortsätt röra tills krämen är slät. Ställ kallt i en timma så att krämen stelnar.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret till kakorna. Rör ner de övriga ingredienserna och forma små bollar, cirka 40 stycken. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 6 minuter (eller lite till kanske - du känner på lukten när de är klara). Låt svalna.
Spritsa ut kräm på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna.
7 Comments:
Åh, en sån kaka skulle jag vilja ha just just nu. Postar du?
sin månad i lugn och stilla. Det låter inte som en alltför lätt uppgift att hålla en fyraåring någorlunda lugn.
Stor kram till er båda
Just det du har en nominering på min blogg :) (http://www.curious.nu - man får ju bara kommentera med google-konto)
hmmm - vart tog första halvan av min kommentar vägen???
Nåväl, jag har ägnat kvällen åt att läsa ikapp på mina favvobloggar och hoppades att sonens OP gått bra och att han inte lider allt för mycket av sin månad i stillhet ... :)
Har också den boken och har bakat en del i den, tom till lille t:s dop. Allt har blivit bra. Btw träffar jag snart ovan nämnda författare.
Hej,
Från en skånsk matbloggare till en annan.
Jag är lite upprörd över Bergendahls hantering av vår mjölk, så jag skickar en länk till mitt inlägg om detta...
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.4721668
Tina, kakorna är slut... Jag bakar dem nog snart igen - vart ska jag skicka???
Lotta, tack för att du frågar. Min son mår oförskämt bra. Vi ska på återbesök till kirurgen på onsdag och sen blir han förhoppningsvis snart friskskriven. De senaste dagarna har det varit mycket spring i benen (sonens).
Pia, hälsa Mia att hon är en toppensockerpingla.
Pär, i min affär finns det skånsk mjölk. Spännande att du känner skillnad mellan olika fabrikat/landskap - jag vet inte om mitt smaksinne är så välutvecklat, men jag har hört talas om fler som är som du.
Mia örn är smal som en sticka så jag gissar att hon inte äter så mycket av kakorna. Väger hon kakorna på digitalvågen...för att inte äta för mycket. Hon ser så härligt pigg och fräsch ut. Verkligen trevlig!
Post a Comment
<< Home