I väntans tider
Nu kan jag snart pusta ut. Nästa vecka ska jag ytterligare en kort vända till Göteborg, sen ska jag bara ligga på soffan, slappa, äta choklad och vänta på att bäbisflickan tittar ut. Hon är planerad om 36 dagar, men just nu mår jag oförskämt bra, precis så som jag mådde en vecka innan sonen kom så jag har mina aningar. Julen har jag knappt hunnit tänka på; det har varit fullt av jobb, studier och allehanda småsjukdomar hos sonen. Det får bli som det blir. Det blir nog bra.
Igår gjorde jag en variant av Leilas valnötspasta från Toscana (Leilas guldkant på vardagen) och förutom lite olika småändringar i originalreceptet la jag till saffran. Det blev mycket gott.
Valnötspasta med saffran, 4 port
400 g linguinepasta
75 g pinjenötter
100 g valnötskärnor
2 msk ströbröd
2 msk olivolja
2,5 dl lättgrädde
ett kuvert saffran
ca 1-2 msk pressad citron
ett par nypor starkt chilipulver (eller lite sambal oelek)
salt, nymald peppar
grovriven parmesan till servering
Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme. Kör pinje- och valnötter, ströbröd och olivolja i mixer.
Koka upp grädden tillsammans med saffran och vitlök och blanda ner nötterna. Smaka av med citron, chili, salt och peppar. Späd med vatten om det behövs.
Riv över parmesan och servera med goda svarta oliver och t ex sockerärter.
Igår gjorde jag en variant av Leilas valnötspasta från Toscana (Leilas guldkant på vardagen) och förutom lite olika småändringar i originalreceptet la jag till saffran. Det blev mycket gott.
Valnötspasta med saffran, 4 port
400 g linguinepasta
75 g pinjenötter
100 g valnötskärnor
2 msk ströbröd
2 msk olivolja
2,5 dl lättgrädde
ett kuvert saffran
ca 1-2 msk pressad citron
ett par nypor starkt chilipulver (eller lite sambal oelek)
salt, nymald peppar
grovriven parmesan till servering
Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme. Kör pinje- och valnötter, ströbröd och olivolja i mixer.
Koka upp grädden tillsammans med saffran och vitlök och blanda ner nötterna. Smaka av med citron, chili, salt och peppar. Späd med vatten om det behövs.
Riv över parmesan och servera med goda svarta oliver och t ex sockerärter.
1 Comments:
inte lika rolig som förr men finns iaf http://brutalitetsautistik.wordpress.com/ :)
Post a Comment
<< Home