Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, September 11, 2011

Marockansk afton i Staffanstorp


Igår lyckades vi, hela familjen, gå vilse i Staffanstorp. Jag ringde min kompis men hade fel nummer och hamnade hela tiden hos Laila i Karlstad... Det tog oss 45 minuter att hitta rätt och då grät barnen att de aldrig mer ville ta bussen till Staffanstorp. I sådana stunder inser man poängen med att skaffa en modern mobiltelefon; jo, jag får nog göra det.

Sen blev allt roligt, bra och väldigt gott. Nygrillade kycklingspett med spiskummin och citron, dillig couscous med tomat, russin och mandel, gurk- och rödlökssallad. Gott vin. Och efterrätt: kanel- och apelsinblomsmarinerade apelsinfiléer med glass. Dessutom: busiga katter att leka med. Det kunde inte vara bättre.

Den här dagen klingar annorlunda. Den elfte september. Just idag för 10 år sedan flög min man och jag hem från vår förlovningsresa. Vi hade ingen aning om vad som nyss hade hänt i en helt annan del av världen. Allt har blivit allvarligare, men misstänksamhet klär mej illa.

1 Comments:

Blogger Fröken Dill said...

Mmmmm, marockanskt! Gott, gott!
Tycker fröken Dill

5:08 AM  

Post a Comment

<< Home