Syrade grönsaker med chili
Idag har jag gjort en slags kimchi för första gången och jag är otroligt nyfiken på att smaka. Jag kan knappt vänta, vill sitta och titta på mina fina grönsaker hela tiden! Ekologisk kål och morötter, lök, vitlök och chili blandades med saltlake och vassle från A-fil. Nu måste burkarna stå och mjölksyra till sej minst ett par veckor. Om det hela blir bra återkommer jag med ett mer noggrant recept.
Dessutom blev det en mjukost av filmassan som var kvar i kaffefiltret. Ni vet en sån där ost som man gjorde i lågstadiet. Jag blandade min ostmassa med salt, peppar och vitlök, formade osten rund och strödde på gräslök.
4 Comments:
Mjölksyrning, DET var länge sedan jag gjorde. Surkål som är så gott!
Måste skaffa mig ett huvud fin kål.
Hälsar fröken Dill
Hej och Tack för din kommentar. Det här receptet måste jag testa. Äter mängder av syrade grönsaker när jag bor i Turkiet på vintern, perfekt att kunna göra egen på ett enkelt sätt :)
Köpte just ett Kravmärkt vitkålshuvud igår, blir perfekt.
Hej!
Jag heter Lotta Satz och är reporter på Sydsvenskan och skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Du når mig på 040282410.
Vänliga hälsningar
O, det här ska jag göra!!!
Post a Comment
<< Home