Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Thursday, December 22, 2005

Tomten och lammet och pannkakan


Dan före dan, och i morgon bär det iväg. Väskorna är packade och nu väntar den långa tågresan. Vi ska träffa både min och makens släkt i jul.

Förra helgen var vi på glöggfest hos några nya grannar. De doktorerar båda i blod-någonting och har ett nyfött barn. Vi ska bjuda dem på middag efter nyår; de verkar trevliga. Grannen ovanför, en psykolog i femtioårsåldern, ska vi också bjuda igen nån gång. Och grannarna under, en präst och jag tror en sjuksköterska, ska bjuda oss har de sagt. De andra grannarna i trappan pratar jag bara artigt med i hissen, men det är några av dem jag är nyfiken på. Vi kanske skulle haft en kräftskiva allihop när det var tid för det?

Min son gillade pannkakorna jag gjorde idag. Han säger "kaka" och pekar ivrigt på munnen. Receptet kommer från en kollega som jag tror har hittat det på Coop. Maken och jag åt dem med min plommonmarmelad med chili.

Pannkakor med morot och sesam

4 ägg
1 msk socker
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
8 dl mjölk
200 g fint rivna morötter
0,5 tsk salt
0,5 msk kanel
1 dl sesamfrön
fett att steka i

Vispa äggen med sockret och blanda i lite av mjölken. Vispa ner grahams- och vetemjöl. Blanda sen ner resten av mjölken. Rör ner de rivna morötterna, salt, kanel och sesamfrön. Låt stå några minuter. Grädda i stekjärn.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home