Viktorias specialchokladbollar
Jag hade en öppnad Nutella-burk och en slatt Amaretto. Och jag kände att jag behövde muntras upp en smula, så jag gjorde chokladbollar.
Viktorias specialchokladbollar, 20 rätt små
75 g smör
0,5 dl Nutella
0,5 dl socker
2 msk kakao
3 dl havregryn
1 msk Amaretto
2 msk kaffe
att rulla bollarna i: skalad och mald mandel
Mixa ihop alla ingredienser i matberedare. Forma ca 20 bollar. Rulla bollarna i mandelmjöl och lägg eventuellt bollarna i tryffelformar, om du har det hemma.
6 Comments:
F.ö. heter det negerboll!
Gott, gott!! Man behöver muntras upp ibland.
Amaretto & nutellabollar, så gott! Tjatigt ämne, Anonymus. Detta är en matblogg, mat förenar folk :)
Bra rutet, Anna! Mat förenar, det är en viktig poäng.
Och chokladbollarna är faktiskt rysligt goda. Om jag får säga det själv.
Vad spännande med nutella i, det låter hur gott som helst!
Mikaela, de är goda! I promise!
Post a Comment
<< Home