Fredagssnacks: rostade kryddiga kikärter
Jag måste erkänna att jag har misslyckats rätt rejält med rostade kikärter ett par gånger. Man ska inte vara för ivrig under rostningen. Det är nästan bättre med lite brända rostade kikärter än att de smakar blekt och burkigt, men det är min högst privata åsikt.
Rostade kryddiga kikärter
3 dl kokta kikärter (ca 200 g)
2 msk rapsolja eller annan neutral olja
2 tsk tacokryddmix (varianten med rökt chili och vitlök)
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg alla ingredienser i en ren plastpåse och blanda ordentligt. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 30 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Kikärterna ska få fin färg och bli knapriga. Om de fortfarande är lite mjuka kan de torkas i ytterliggare 10 minuter i 125 grader.
Krydda extra om du tycker att det behövs!
8 Comments:
Låter gott, något jag borde också testa!
Gott, jag brukar också rosta kikärtor, men oftast bara krydda med salt. Måste testa lite annat. Tacokryddor borde bli perfekt!
Åh, säger hon som är m-y-c-k-e-t svag för rostade kikärtor.
Åh så gott! Postar länken på Baljväxtakademins sida på fb - där hör den hemma. Glad påsk, Viktoria!
Tack för ditt recept! Jag älskar rostade kikärter - klart bästa snackset denna lååånga fredag!
Vi länkar till dig från Baljväxtakademin :)
Allt gott!
Camilla Gard, Baljväxtakademin
Förresten, kolla gärna in vår Facebooksida: https://www.facebook.com/pages/Baljv%C3%A4xtakademin/236427599737777
Glad påsk!
Tack Camilla på Baljväxtakademin och Anna!!! Jag är väldigt förtjust i ärter och bönor, och jag kanske dyker upp i er klubb nån gång!
åååååååh va dom ser goda ut!!! ska testa asap :-)
Post a Comment
<< Home