Smörrebröd en vardagstorsdag
Tja, inte blev de så tjusiga som jag tänkt, mina smörrebröd. Bröd, remouladsås och laxbullebiffar, sen var vi hungriga! (Det är sonens tallrik i bild. Maken och jag hade åtminstone dillvippor på våra.)
Laxbiffar med sesam, 4 rätt små portioner
400 g laxfilé
1,5 tsk salt
1 ägg
0,5 dl crème fraiche (lätt)
0,5 dl ströbröd
nymalen peppar
lite dill
saften från en tredjedels citron
sesamfrön
smör till stekning
Dela fisken, kör den med salt till en grov färs i matberedare (några sekunder). Tillsätt ägg, crème fraiche, ströbröd, peppar, dill och citron. Kör ungefär en halv minut till, smeten ska inte bli helt finfördelad. Låt smeten stå i kylen en timma.
Forma sedan biffar med vattensköljda händer. Jag gjorde pyttesmå biffar, bara aningen större än femkronor, men receptet fungerar lika bra för större varianter. Vänd laxbiffarna i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör.
Laxbiffar med sesam, 4 rätt små portioner
400 g laxfilé
1,5 tsk salt
1 ägg
0,5 dl crème fraiche (lätt)
0,5 dl ströbröd
nymalen peppar
lite dill
saften från en tredjedels citron
sesamfrön
smör till stekning
Dela fisken, kör den med salt till en grov färs i matberedare (några sekunder). Tillsätt ägg, crème fraiche, ströbröd, peppar, dill och citron. Kör ungefär en halv minut till, smeten ska inte bli helt finfördelad. Låt smeten stå i kylen en timma.
Forma sedan biffar med vattensköljda händer. Jag gjorde pyttesmå biffar, bara aningen större än femkronor, men receptet fungerar lika bra för större varianter. Vänd laxbiffarna i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör.
2 Comments:
MUMS - ser supergott ut!
Men åh...jag som fantiserat om fisk hela kvällen! Jag vill äta lax med fänkålssås, varmrökt lax med romsås, grillad böckling, strömming. Och så laxbiffar, jag vill också ha laxbiffar!
Post a Comment
<< Home