Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, February 19, 2012

Min grekiska vintersallad


Dagen efter att ha sett Sean Banans film och Björn Ranelids framträdande i melodifestivalen vaknar jag upp med en känsla av att ha tappat tron på något. Hittills har jag ägnat dagen åt att sy en tröja till Ken av en gammal strumpa och en glittrig grön tråd. Jag påbörjade ett par kalsonger av en fin Gant-servett också (Gant-kalsonger!), men midjeresåren slet sej. Jag måste nog gå ut en sväng snart, annars vågar jag knappt tänka på vad den dåliga smaken tar sej för härnäst.

Lunchen blev bra, trots att resten av dagen varit lite pissig. Jag gjorde en ljummen grekisk sallad med potatis och haricot verts.

Min grekiska vintersallad, lagom för cirka 3 personer

8 potatisar
en bit vitkål
olivolja
ca 150 g fetaost
rätt många haricot verts (den ekologiska ICA-varianten är god)
1 liten rödlök
några strimlade spenatblad
en liten burk kalamataoliver
en halv citron
salt, svartpeppar och lite torkad oregano

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i klyftor, strimla vitkålen. Pensla potatis och kål med olja, salta och peppra lite. Rosta i ugnen tills de får fin färg.

Gör under tiden tsatsiki (om du vill ha det till) och fixa i ordning resten av salladen: skär fetaost i bitar, koka de gröna bönorna och låt dem svalna i kallt vatten, hacka löken. Blanda alltsammans försiktigt när potatis och kål är klara.

2 Comments:

Anonymous Fröken Dill said...

Aha, det är SÅ man gör grekisk sallad på vintern. Häromdagen blev längtan för svår och jag gjorde en på tomater. Inte optimalt så här års....

8:16 AM  
Anonymous Albina said...

Låter underbart!

2:06 AM  

Post a Comment

<< Home