Mild palsternackssoppa
Mandelmjuk och palsternackslen - den här soppan gillar jag. Och med baconströssel blir ju allt ännu godare. Jag fick receptet av en kollega, som i sin tur tagit det från en kokbok av Lisa. Kanske har kollegan ändrat på något i receptet. Jag kunde inte riktigt tyda vad hon skrivit heller så en ingrediens har jag hoppat över, "1 tsk kons. rostad sv.peppar", tror jag att det står. Konserverad svartpeppar - finns det?
Palsternackssoppa
400 g palsternacka i skivor
3-4 grovhackade schalottenlökar
2 msk rapsolja
100 g mandelspån
1 liter hönsbuljong
salt och peppar
Garnering: finhackad gräslök och 6 skivor bacon
Mjukfräs lök. Tillsätt mandel och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Lägg i palsternacka och buljong. Låt koka cirka 20 minuter.
Knaperstek bacon under tiden. Låt rinna av på hushållspapper.
Slå av och spara buljongen. Mixa palsternackan till slätt mos. Späd med buljongen. Smaka av med salt och peppar. Strö gräslök och bacon över.
1 Comments:
palsternacka är en underskattad grönsak ( eller rotfrukt)
Post a Comment
<< Home