Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, July 03, 2005

Grilla aubergine

Vi åt bara en liten, liten middag igår. Anledningen till att det blev så smått är att vi åt så gigantiskt gott och mycket till lunch. Vi var på malmöutflykt och testade Sapla, den relativt nya indiska restaurangen vid Möllevångstorget. Både min man och jag åt lammgryta; jag valde en mild variant med grädde, kokos, russin och nötter som smakade efterrätt och mannen åt en lite starkare rätt med mycket koriander. Förra gången åt vi mycket chilistarkt, så starkt indiskt som jag nästan bara ätit i London och Amsterdam förut. Det bådar gott att både den starka och den svaga kryddningen varit fin på Sapla, som om kocken verkligen smakar av maten eller som om han/hon lagat den tillräckligt många gånger för att veta exakt hur den ska kryddas... När jag nu ändå är inne på indisk mat har jag två frågor som jag hoppas att någon annan kan besvara.
1. Var handlar man indiska livsmedel i Malmö?
2. Förrförra helgen var jag bjuden på middag hos mammas arbetskamrat från Indien och fick en fantastisk måltid. Jag fick med mej stjärnanis och ett pulver "stark chili" hem. Den starka chilin är otroligt god; den luktar chili och paprika, men inte ungersk paprika t ex. Det jag undrar är om någon vet vad det är som luktar "indiskt"? Trots att det är chili går det liksom inte att ta fel - detta är en indisk krydda!

Javisst, vi åt bara en liten middag igår, så liten så den skulle passa som förrätt åt fyra. Sen grillsäsongen började har vi grillat tunna skivor aubergine nästan varje gång. De blir söta och nästan knapriga och jag kan verkligen rekommendera det. Här har jag härmat Nigella och till hennes fetafyllda auberginerullar åt vi en persiljesallad - en riktig mellanösternhöjdare!

Fetafylld aubergine

1 stor aubergine
olivolja att pensla med
100 g grekisk feta
en halv röd chili, finhackad
mynta (jag hade bara torkad så jag använde det)
lite pressad citron
nymald svartpeppar

Skär auberginen i ungefär tio fina skivor. Pensla dem med olja och grilla dem randiga, cirka ett par minuter per sida. Rör ihop feta, chili, mynta, citron och smaka av med svartpeppar. Lägg en klick fetaröra på den yttre delen av aubergineskivan och rulla ihop. Servera skivorna med skarven neråt.

Nästa gång ska jag blanda lite chilipasta i oljan i stället för att ha röd chili i fetaosten. Jag tycker att det blir gott med mer smak på själva auberginen.

Persiljesallad

4 dl blad från bladpersilja
3 schalottenlökar, finhackade
lite olivolja och lite pressad citron
en nypa salt
en aning spiskummin

5 Comments:

Blogger Lisa said...

Välkommen bland matbloggarna! Indiska livsmedel är svåra att hitta i Malmö. Ganska bra är det på Krung Thep på Ystadsgatan. Deras pakistanska mango är inte att leka med (eller jo - det är just det den är!).

De har också svarta spiskummin och bra chutney och en del annat gott. Hälsa dem från mig!

1:52 AM  
Blogger Viktoria said...

Tack Lisa! Jag ska titta in på Krung Thep nästa malmötur. Den pakistanska mangon provade jag sist - jo, den är att leka med!

3:44 AM  
Blogger Alice said...

Ah, där har vi ett ljuvligt och enkelt recept. Kan inte du skicka in det till mig på Allt om Mat, som läsarrecept. Det är precis vad vi behöver på den sidan. (och ett foto)

1:59 PM  
Blogger Viktoria said...

Tack för det välkomnandet Alice! Jag ska tänka på saken!

1:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影

9:12 PM  

Post a Comment

<< Home